Kleinkunst op z’n breedst

Frank Geisink en Robert Stoop leerden elkaar in 2016 kennen.

Geisink schreef een musical ‘over’ en ‘voor’ het dorp Oostzaan en zocht iemand die zijn composities kon bewerken voor een compleet orkest. Stoop bleek die persoon te zijn.

Zonder elkaar ooit ontmoet te hebben ontstond een intensieve samenwerking. Pas toen Franks musical Claes Compaen echt vorm kreeg, en Robert de pianopartijen voor zijn rekening nam tijdens de uitvoeringen, ontmoetten zij elkaar in 2018 voor het eerst. De spreekwoordelijke ‘klik’ was er onmiddellijk, en een gedeelde interesse in theater, musical en kleinkunst-op-z’n-breedst zorgden vanaf toen voor een intensieve vriendschap en samenwerking.

Hun gezamenlijke liefde voor Nederlandse theaterhelden en meesters zoals Robert Long, Herman van Veen, Ramses Shaffy, Annie M.G. Schmidt, Toon Hermans en vele anderen maakten het onvermijdelijk dat Geisink en Stoop samen op de bühne zouden belanden.

Zing Dan! is hun eerste voorstelling. 

Een voorstelling die gevuld is met de diepzinnigste, grappigste, meest ontroerende, meest oppervlakkige, theatrale, overbekende (en dus beminde), onbekende (dus onbeminde) werken die de Nederlandse kleinkunst rijk is.

Een voorstelling zonder overdonderende lichtshows of special effects.

Twee piano’s. Twee stemmen. En vooral: Liefde voor de kleinkunst.

Twee mensen die precies weten waarover ze zingen; die precies eten waarvan ze het meest houden. Twee mensen die nog niet precies weten wat er nog niet gemaakt is, maar dat wat er ontbreekt gaan maken.

 

Zing Dan! is de opmaat.

Zing Dan! is de opwarmer.

Zing Dan! is de zoektocht naar meer.

 

Datum:                       17 april 2022
Tijd:                            15:00 uur
Locatie:                      Grote Kerk Schermerhorn
Kaarten à € 15,00:     www.grotekerkschermerhorn.nl