Sfeervolle locatie voor uw evenement

Zoekt u een sfeervolle locatie voor een bijzondere activiteit of een speciale gelegenheid? Organiseer uw evenement in onze kerk, voor een indrukwekkende omgeving met een grote historische waarde en een magische ambiance. In onze betoverende accommodatie kunt u met gemak grote gezelschappen ontvangen, of dat nu voor een feest, een zakelijke bijeenkomst, beurs, modeshow, trouwerij of een uitvaartplechtigheid is. Kom kijken en laat uw fantasie de vrije loop: in onze kerk zijn de mogelijkheden eindeloos.

Romantische trouwlocatie

De klokken luiden, de rode loper ligt uitgerold en in de Grote Kerk van Schermerhorn zitten jullie dierbaren. Schrijd over de zerken vloer de kerk binnen waar in het licht van de gebrandschilderde ramen je geliefde op je wacht. Kan het nog romantischer? De Grote Kerk van Schermerhorn is al jaren een geliefde trouwlocatie. Na de restauratie in 2017 behoort deze Noord-Hollandse kerk tot de mooiste van Nederland. Geef ook jouw ja-woord hier en beleef de dag van je leven. Alles kan plaatsvinden onder dit ene bijzondere dak: van ceremonie tot receptie en van diner tot en met het complete feest. Dit vergeet je nooit meer, en je gasten ook niet!

Vragen? Neem contact op met onze eventmanager

Tarieven Trouwen

Om van je trouwdag de mooiste dag van je leven te maken, denken wij graag met je mee. Daarbij werken wij samen met onze ‘hofleveranciers’ voor arrangementen op maat.

Laat al je dromen uitkomen op de mooiste dag van je leven. Lees de ervaringen van de bruidsparen hieronder en laat je inspireren door onze trouwfolder.

De Grote Kerk is betaalbaarder dan je denkt. Neem contact op voor arrangementen op maat.

Trouwfolder

Laat je inspireren
door onze bruidsparen

De perfecte locatie voor de dag van ons leven

Marit Heijnemans en Jorrit Janszen trouwden op 21 juni 2018 in de Grote Kerk Schermerhorn:   “Gelovig zijn we niet, maar we wilden wel graag trouwen in een sfeervol kerkje. We bekeken er vele in de omgeving, maar ze waren óf te kerkelijk, óf te duur, óf er was te…

Lees meer

Tarieven Uitvaart

Om ervoor te zorgen dat de uitvaart van uw dierbare een gebeurtenis wordt waar u met een goed gevoel op kunt terug kijken, denken wij graag met u mee. Daarbij werken wij samen met onze ‘hofleveranciers’ voor arrangementen op maat.

Neem contact op voor rouwarrangementen op maat.

Brochure

Rouwen in onze kerk

Wanneer een dierbare u ontvalt, is een waardig afscheid troostrijk voor iedereen. Dat kan door het leven te eren en te gedenken in de spirituele omgeving van onze kerk – of u nu wel of niet gelovig bent. De schoonheid van het gebouw biedt troost, zodat u hier kunt samenkomen om uw verdriet in alle rust te delen. Op uw eigen manier, zoals u dat wilt.

Een bijzondere ervaring: nostalgisch klokkengeluid tijdens de uitvaart

Wist u dat de Grote Kerk Schermerhorn een klassieke torenklok heeft, met een touw beneden bij de voordeur? Met dat touw kunnen we bij een uitvaart de klok luiden als de rouwwagen of rouwstoet in Schermerhorn aankomt, zodat degene van wie afscheid wordt genomen door klokgelui wordt begeleid tijdens zijn of haar laatste tocht door het dorp.

Dat is een heel bijzondere ervaring, getuige de reacties van de families die dat hebben ervaren bij het afscheid van hun dierbare.

Feesten in onze kerk

Verjaardag, familieparty, reünie of ander groots feest? Kom het vieren in de bijzondere ambiance van onze kerk. Door onder meer de historische gewelven en de monumentale gebrandschilderde ramen heeft u direct een magische sfeer die de toon zet voor ieder geslaagd feest. Er is ruimte genoeg voor al uw genodigden en de mogelijkheden voor een persoonlijke invulling zijn eindeloos.

Voor een onvergetelijk feest denken wij graag met u mee. Daarbij werken wij samen met onze ‘hofleveranciers’ voor arrangementen op maat.

De Grote Kerk is betaalbaarder dan je denkt.
Neem contact op voor feestarrangementen op maat.

Het feest van Ellis Kaandorp in de Grote Kerk was wonderlijk goed geslaagd

Arrangementen

Om uw bijeenkomst tot een succes te maken, denken wij graag met u mee. Daarbij werken wij samen met onze ‘hofleveranciers’ voor arrangementen op maat.

Neem contact op voor arrangementen op maat.

Bijzondere gelegenheden in onze kerk

Het is altijd een uitdaging om een originele en sfeervolle locatie te vinden voor uw jubileum, receptie, feest of symposium. Met de keuze voor onze betoverende kerk zult u ongetwijfeld veel bewondering oogsten. Behalve uiteenlopende technische en cateringfaciliteiten hebben wij ook voldoende parkeerruimte op afstand en zelfs een aanlegplaats voor bootjes. Bovendien adviseren wij u graag omtrent combinaties met andere bezienswaardigheden in de omgeving of wandel- of fietstochten.

Zakelijke Arrangementen

Om uw zakelijke evenement tot een succes te maken, denken wij graag met u mee. Daarbij werken wij samen met onze ‘hofleveranciers’ voor arrangementen op maat.

Neem contact op voor arrangementen op maat.

Zakelijke bijeenkomst in onze kerk

De magische ambiance van onze kerk biedt een originele en inspirerende omgeving voor al uw zakelijke bijeenkomsten. Even los van de stadse wereld, maar toch ‘verbonden’ dankzij de wifi en andere benodigde (technische) faciliteiten. Met mogelijkheden tot gecombineerde uitstapjes naar andere bezienswaardigheden in de omgeving en catering via onze ‘hofleveranciers’ uit de buurt. En alle ruimte die u zich maar kunt wensen.

Bob Kiel organiseerde een bijeenkomst voor de Schermermolenstichting

Onze huurtarieven:
de basis voor uw maatwerk

De Grote Kerk zet graag haar deuren open voor een ieder die er iets wil organiseren. Daarom zult u merken dat onze vaste huurtarieven in verhouding zeer gunstig zijn, wanneer u deze vergelijkt met locaties in de regio. Uw tarief bepalen we in overleg en op grond van het aantal uren en ingehuurde extra’s (bijvoorbeeld brandende kaarsen in de kaarsenkronen, of het uitleggen van de rode loper).

Voor meer informatie neem contact op met onze eventmanager.