Zaterdagavond 21 december, 20.15 uur.

Tickets € 17,50 (incl. 2x koffie/thee).

 

Uitbundig spelplezier en muzikaal vakmanschap zijn de kracht van The Spirit of Gambo. Voor dit concert nemen zij de jonge sopraan Agnes van Laar mee, bekend van onder meer het Grachtenfestival van Amsterdam.

Op het programma staan naast Engelse madrigalen vooral kerstmuziek uit Engeland en Duitsland uit het begin van de 17e eeuw (de tijd dat onze kerk werd gebouwd) en een cyclus van kerstliederen uit verschillende landen (Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje).

De Spirit of Gambo speelt op prachtige, speciaal voor het ensemble gebouwde viola’s de gamba. Deze beschilderde instrumenten met gebeeldhouwde dierenkoppen zijn een lust voor het oog. Het ensemble was op TV bij Podium Witteman. Hun nieuwste CD is zojuist onderscheiden met een hoge onderscheiding, de Diapason d’Or.

 

Agnes van Laar

Het wordt een aangenaam programma met een sterk kerstaccent.

De jonge sopraan Agnes van Laar (1992) treedt al sinds het begin van haar studie op als vocaal solist. Zo was Agnes onlangs live vanuit het Muziekgebouw aan ’t IJ te horen op NPO Radio 4 en op het Grachtenfestival in Amsterdam. Ze werd in 2017 door sopraan Joanette Zomer en dirigent Béni Csillag uit een groot aantal sopranen geselecteerd voor de Matthäus Passion. Zie ook: https://www.agnesvanlaar.nl/

De viola’s da gamba van The Spirit of Gambo zijn speciaal voor het combo vervaardigd door Gesina Liedmeier. De beschilderde instrumenten en de gebeeldhouwde dierenkoppen zijn een lust voor oog en oor.

Vaste spelers zijn: Freek Borstlap, Gesina Liedmeier, Ivanka Neeleman en Thomas Baeté.