Proef de historie, ervaar de magie

Zoekt u een sfeervolle locatie voor een bijzondere activiteit of een speciale gelegenheid? Organiseer uw evenement in onze kerk, voor een indrukwekkende omgeving met een grote historische waarde en een magische ambiance. In onze betoverende accommodatie kunt u met gemak grote gezelschappen ontvangen, of dat nu voor een feest, een zakelijke bijeenkomst, beurs, modeshow, trouwerij of een uitvaartplechtigheid is. Kom kijken en laat uw fantasie de vrije loop: in onze kerk zijn de mogelijkheden eindeloos.

Trouwen in onze kerk

Aanleggen met een bootje na een tochtje met prachtige vergezichten in de polder. Of voorrijden in de auto of koets van uw dromen. Bij het binnenkomen geraakt worden door de verbluffende schoonheid van het licht dat door de gebrandschilderde ramen valt. Genieten van hoe mooi de muziek klinkt door de bijzondere akoestiek. En elkaar het ja-woord geven in sfeer van toewijding en eeuwigheid. Kan een bruiloft romantischer?

Trouwarrangementen

Om van uw trouwdag de mooiste dag van uw leven te maken, denken wij graag met u mee. Daarbij werken wij samen met onze ‘hofleveranciers’: onze vaste toeristische, commerciële en culturele partners uit de omgeving, voor arrangementen op maat.

Neem contact op voor meer informatie.

“De perfecte locatie voor de mooiste dag van ons leven”

Rouwarrangementen

Om ervoor te zorgen dat de uitvaart van uw dierbare een gebeurtenis wordt waar u met een goed gevoel op kunt terug kijken, denken wij graag met u mee. Daarbij werken wij samen met onze ‘hofleveranciers’: onze vaste toeristische, commerciële en culturele partners uit de omgeving, voor arrangementen op maat.

Neem contact op voor meer informatie.

Rouwen in onze kerk

Wanneer een dierbare u ontvalt, is een waardig afscheid troostrijk voor iedereen. Dat kan door het leven te eren en te gedenken in de spirituele omgeving van onze kerk – of u nu wel of niet gelovig bent. De schoonheid van het gebouw biedt troost, zodat u hier kunt samenkomen om uw verdriet in alle rust te delen. Op uw eigen manier, zoals u dat wilt.

Koster Ineke Kluft assisteert bij rouwdiensten

“We staan hier op de schouders van onze voorouders”

“Als koster van de Grote Kerk word ik gebeld door de uitvaartverzorger wanneer iemand overleden is en men de uitvaartplechtigheid in de kerk wil houden. Samen spreken we door wat er gaat gebeuren. Op de dag zelf zorg ik dat alles klaar staat, luid ik de klok en laat ik…

Lees meer

Feesten in onze kerk

Verjaardag, familieparty, reünie of ander groots feest? Kom het vieren in de bijzondere ambiance van onze kerk. Door onder meer de historische gewelven en de monumentale gebrandschilderde ramen heeft u direct een magische sfeer die de toon zet voor ieder geslaagd feest. Er is ruimte genoeg voor al uw genodigden en de mogelijkheden voor een persoonlijke invulling zijn eindeloos.

Feestarrangementen

Voor een onvergetelijk feest denken wij graag met u mee. Daarbij werken wij samen met onze ‘hofleveranciers’: onze vaste toeristische, commerciële en culturele partners uit de omgeving, voor arrangementen op maat.

Neem contact op voor meer informatie.

Het feest van Ellis Kaandorp in de Grote Kerk was wonderlijk goed geslaagd

Arrangementen

Om uw bijeenkomst tot een succes te maken, denken wij graag met u mee. Daarbij werken wij samen met onze ‘hofleveranciers’: onze vaste toeristische, commerciële en culturele partners uit de omgeving, voor arrangementen op maat.

Neem contact op voor meer informatie.

Bijzondere gelegenheden in onze kerk

Het is altijd een uitdaging om een originele en sfeervolle locatie te vinden voor uw jubileum, receptie, bedrijfsfeest of symposium. Met de keuze voor onze betoverende kerk zult u ongetwijfeld veel bewondering oogsten. Behalve uiteenlopende technische en cateringfaciliteiten hebben wij ook voldoende parkeerruimte op afstand en zelfs een aanlegplaats voor bootjes. Bovendien adviseren wij u graag omtrent combinaties met andere bezienswaardigheden in de omgeving of wandel- of fietstochten.

Zakelijke Arrangementen

Om uw zakelijke evenement tot een succes te maken, denken wij graag met u mee. Daarbij werken wij samen met onze ‘hofleveranciers’: onze vaste toeristische, commerciële en culturele partners uit de omgeving, voor arrangementen op maat.

Neem contact op voor meer informatie.

Zakelijke bijeenkomst in onze kerk

De magische ambiance van onze kerk biedt een originele en inspirerende omgeving voor al uw zakelijke bijeenkomsten. Even los van de stadse wereld, maar toch ‘verbonden’ dankzij de wifi en andere benodigde (technische) faciliteiten. Met mogelijkheden tot gecombineerde uitstapjes naar andere bezienswaardigheden in de omgeving en catering via onze ‘hofleveranciers’ uit de buurt. En alle ruimte die u zich maar kunt wensen.

Bob Kiel organiseerde een bijeenkomst voor de Schermermolenstichting

Cultuur in onze kerk

De sfeervolle en veelzijdige ruimte van onze kerk is al sinds jaar en dag een inspiratiebron voor kunstenaars, muzikanten en artistieke gezelschappen. Exposities, concerten, toneelvoorstellingen, happenings en andere evenementen: er kan ontzettend veel bij ons. Geef uw creativiteit dus de volle ruimte! Wij denken graag mee over combinaties van initiatieven, zodat deze voor u budgettair en praktisch uitvoerbaar worden.

Arrangementen cultuurtempel

Wij brengen uw creatieve ideeën graag tot leven samen met onze ‘hofleveranciers’: onze vaste toeristische, commerciële en culturele partners uit de omgeving, voor verrassende combinaties en arrangementen op maat.

Neem contact op voor meer informatie.

Linda Anneveld maakt locatietheater in en om de Grote Kerk Schermerhorn

“Deze kerk vol verhalen nodigt uit om nieuwe verhalen te maken”

“Als kunstenaar en theatermaker werk ik graag op locaties die inspireren tot nieuwe verhalen. In mijn werk speelt geschiedenis een belangrijke rol en dat speelt ook bij de Grote Kerk in Schermerhorn. Dit historische gebouw waar zoveel verhalen huizen, stimuleert om nieuwe verhalen te maken, het laat nieuwe verhalen binnenkomen.…

Lees meer