Carel Kraayenhof / fotograaf Casper Rila

Carel Kraayenhof
3 november
Entree kaarten € 20 incl consumpties (koffie of thee)
Kerk open 19.00 uur, Aanvang 20.00 uur.

Winactie!! U maakt kans een door Carel Kraayenhof gesigneerde cd te winnen, wanneer u het bericht op facebook van de Grote Kerk Schermerhorn deelt!

https://www.facebook.com/De-Grote-Kerk-van-Schermerhorn-496995440363034/

 

Laatste kans:

Wie bandoneonspeler Carel Kraayenhof nog een keer aan het werk wil zien met zijn voltallige sextet, zal moeten opschieten. Want als de jubileumtournee van bijna dertig voorstellingen door het hele land in november voorbij is, valt na dertig jaar definitief het doek voor het Carel Kraayenhof Ensemble. Te weinig werk en te hoge kosten dwingen Kraayenhof om zonder zijn vaste groep verder te gaan.

www.carelkraayenhof.nl/carel-kraayenhof/jubileum-en-afscheid/

Dit is de laatste kans dit heerlijke ensemble te horen in de Grote Kerk Schermerhorn.

 

In 2018 wordt er een feestje gevierd in het theater: Sexteto Canyengue, de groep die bandoneonist en componist Carel Kraayenhof oprichtte toen hij 30 werd, bestaat 30 jaar. De band heet inmiddels Carel Kraayenhof Ensemble.

30! is 30 jaar prachtige muziek en wereldverhalen. Van Adiós Nonino; de traan van Maxima naar Osvaldo Pugliese in Buenos Aires, van oude tangomelodieën naar nieuwe en bestaande composities van Carel, waaronder Clavel Rojo, gelardeerd met 30 jaar verhalen. Over de reizen van Carel: van Broadway tot Havana en van Moskou tot Beijing. Over zijn ontmoetingen met Ennio Morricone, Dalai Lama en Sting. En natuurlijk over zijn geliefde bandoneon, die van zo’n grote waarde is in Argentinië dat de straatkinderen namaakbandoneons maken van wijndozen.

Over de tango worden twee belangrijke dingen gezegd: hij komt omhoog uit de modder en hij vertelt het leven in 3 minuten. Carel kan dat als geen ander. Op de klei in de Beemster componeert hij zijn prachtige muziek, zo uit de modder. Rauwe en indringende klanken vloeien samen in een beeldschone wereld van melodieuze muziek.

In vogelvlucht neemt Carels gezelschap je in 30! mee over de hele wereld: van Gabriel’s Oboe van Morricone en Fields of Gold van Sting naar Carels composities met Ierse, Cubaanse, Chinese en Argentijnse invloeden.

Het Carel Kraayenhof Ensemble heeft zich gespecialiseerd in het Argentijnse tango-repertoire en de lichtklassieke muziek, gecomponeerd door onder anderen Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal, maar maakt ook graag uitstapjes naar andere wereldmuziekgenres en filmmuziek. Met Pugliese en Piazzolla komt het hechte en rotsvaste sextet weer thuis in de vertrouwde en geliefde wereld van de Argentijnse tango.

 

Carel Kraayenhof – bandoneon, artistiek leider, componist arrangeur
Juan Pablo Dobal – piano, componist
Bert Vos – 1st viool
Iefke Wang – 2e viool
Jan Willem Troost – cello
Jaap Branderhorst – contrabas