Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. En hij komt met niemand minder dan Cor Bakker spelen in de Grote Kerk. Een energiek en super muzikaal duo dat Franse hits weer nieuw leven inblaast. Wacht niet te lang met kaarten bestellen!
Pianist Cor Bakker en zanger/gitarist Gerard Alderliefste hebben elkaar op meer dan één vlak gevonden. Allebei zijn ze, naast bewogen vertellers en gepassioneerde muzikanten, ook vader van een jong kind en ze wonen op een steenworp afstand van elkaar, in het hart van de Amsterdamse Jordaan.
Dat moest wel tot iets moois leiden en dat heeft het ook gedaan. In de studio bij Bakker thuis werd het plan geboren om samen op reis te gaan. ‘En route’, met liedjes uit ons collectieve geheugen. Op reis naar de tijd dat we in de auto naar Frankrijk reden en luidkeels meezongen met Gérard Le norman, Les Poppy’s, Michel Fugain en Jacques Brel. En dat we luisterden naar prachtige chansons als ‘Les moulins de mon coeur’ van Michel Legrand en ‘Laat me’ van Ramses Shaffy.
Gerard Alderliefste was bandleider op Shaffy’s laatste tournee en maakt geen geheim van zijn liefde voor de muziek van Nederlands grootste chansonnier.
De combinatie van Cor’ s virtuositeit op de piano en het geluid van Gerard’ s gitaar maken het geheel tot een uiterst verfrissende samenwerking.

Een greep uit reacties van bezoekers:
“…een fantastische avond gehad!”
“…zeer herkenbare liedjes, ik hou van chansons.”
“…De verhalen over Shaffy vond ik geweldig!”