Hoe zou het zijn om Schermerhorn te kunnen zien door de ogen van de dorpelingen die hier in het verleden hebben geleefd? Tijdens de Historische Theatrale Rondleiding wordt u letterlijk aan de hand van historische dorpsfiguren meegenomen naar drie unieke locaties. Daar brengen zij de geschiedenis uit verschillende eeuwen tot leven, met even verwarrende als komische situaties tot gevolg. En dat allemaal in en rond De Grote Kerk, ’t Regthuysje en het Kleinste Huisje. Het toneelstuk is geschreven en wordt geregisseerd door Marijke Kots, theatermaakster uit Haarlem.

Programma:
Het theaterstuk begint in de Grote Kerk, waar de openingsakte wordt uitgevoerd. Vervolgens vertrekt het gezelschap onder theatrale begeleiding in twee groepen naar het Kleinste Huisje en ’t Regthuysje, waar het eerste en tweede bedrijf wordt opgevoerd. Nadat de groepen van locatie zijn gewisseld, komen ze weer samen in De Grote Kerk voor de slotscène.

Inloop op dag van uitvoering ca 30 minuten voor aanvang, ons Kerk Café is geopend!