Kerknieuws:

 

We leven in een spannende en onrustige tijd.

Wereldwijd zorgt Corona voor veel letterlijke afstand tussen mensen, en op kleinere schaal hebben wij hier ook in Schermerhorn mee te maken. Zeker nu bekend is geworden dat Café ’s Lands Welvaren helaas voorgoed haar deuren zal sluiten lijkt het alsof het hart van ons dorp aan het doodbloeden is.

Het bestuur van De Grote Kerk wil dit met alle middelen die er zijn voorkomen.
Wij zouden graag zien dat ons prachtige monument veel vaker gebruikt zou worden, en niet op de laatste plaats juist door u, die de kerk dagelijks ziet en hoort.

Wat u misschien minder duidelijk ziet en hoort is wat er allemaal al in de Grote Kerk gebeurt en gebeurd is. En dat is al behoorlijk veel. Na de restauratie in 2016 hebben er bruiloften, exposities, uitvaarten, filmavonden, concerten in alle stijlen, musical- en toneeluitvoeringen in de kerk plaats gevonden. Tijdens de zomermaanden is de kerk ieder weekend geopend geweest voor de vele wandelaars en de fietsers die door ons dorp rijden.

De lijst van activiteiten die al plaats gevonden hebben is lang, maar we hopen die samen met u nog veel langer te maken.

 

 

Ambassadeur

De opbrengsten van de verhuur van de kerk worden gebruikt om de huur en de vaste lasten te betalen. Dit is nog lang niet genoeg, en in deze tijd waarin ook wij geduldig moeten afwachten al helemaal niet. Daarom hopen we dat wanneer de deuren weer opengaan, u als onze ambassadeur wilt optreden door de kerk aan te bevelen bij iedereen waarvan u denkt dat die er een goede plek kan vinden.
De tarieven van de kerk lopen uiteen, en zijn zeker voor u als bewoners verrassend laag.

Tarieven

Momenteel mogen wij de kerk alleen verhuren voor bruiloften en uitvaarten. Maar zodra het weer mag verhuren wij de kerk graag voor veel meer doeleinden.
We beschikken over een geluidsinstallatie, beamer en groot scherm, televisiescherm, vleugel en een keuken.
Voor een meerprijs kunt u al deze zaken van ons huren.

Particulieren
Wilt u als particulier de kerk gebruiken voor een feestje, om een jubileum te vieren of met vrienden of familie te eten op een unieke locatie, dan kan dit bij ons al vanaf €37,50 per uur.

Cultuur, stichtingen en verenigingen.
Wij hechten veel waarde aan cultuur. Daarom geven wij instanties uit deze sector ook korting op de huur. Vanaf €75,00 per uur is de kerk te huur. En mocht u op regelmatige basis gebruik willen maken van de kerk, neemt u dan even contact met ons op. Wij zijn zeker bereid om met bijvoorbeeld toneel- en/of zangverenigingen een gepaste prijs te maken.

Bruiloft
Het blijft bijzonder als een er een bruiloft in ons monument plaatsvindt, en elke bruiloft ziet er weer anders uit. Zodra het weer mag willen wij meerdere keren per jaar een weddingfair organiseren om aanstaande bruidsparen onze prachtige locatie te laten bekijken en zich te laten informeren over alle mogelijkheden. Er zullen dan ook kraampjes staan met allerlei dingen die gaan over trouwen. Voor bruiloften is de kerk te huur vanaf €125,00 per uur.

Bedrijven
Ook voor een zakelijke bijeenkomst, bijvoorbeeld een personeelsfeest of vergadering, zijn wij een unieke en zeer geschikte locatie.
Zakelijk kunt u onze kerk huren vanaf €125,00 per uur.

Uitvaart
De grote kerk is al meerdere malen een prachtige plek voor een afscheid van een dierbare gebleken. Ruime parkeergelegenheid is op loopafstand, en alle middelen die nodig zijn kunnen gehuurd worden.
Vanaf €125,00 per uur is onze kerk beschikbaar.

 

 

Donateurs en vrijwilligers

Veel dorpsbewoners zijn al donateur, daar zijn wij heel dankbaar voor!
De opbrengsten van donateurs besteden wij aan het onderhoud binnen de kerk, zoals de bijzondere scheepjes en kroonluchters die bij ons hangen, en aan culturele activiteiten. De bewoners die nog geen donateur zijn willen wij natuurlijk vragen dit alsnog te worden. Zodra u donateur bent kunt u binnen de openingstijden gratis de kerk in, en ook krijgt u op de filmavonden het tweede toegangsbewijs gratis.
Vind u het ook belangrijk dat de kerk kloppend hart van ons dorp blijft en dat we het culturele erfgoed in stand kunnen houden?
Wordt dan ook donateur.

Waar wij meer aandacht aan willen besteden is de grote historische waarde van ons monument door hierover zoveel mogelijk te delen met toeristen, maar ook kinderen. Daarvoor zijn veel vrijwilligers nodig, en zullen veel kosten gemaakt moeten worden.
Bent u handig met Facebook, Instagram of andere social media, en wilt u ons helpen om de Grote Kerk meer bekendheid te geven?
Wordt dan ook vrijwilliger.

U kunt ook altijd contact opnemen met:
Grote Kerk Schermerhorn
Oosteinde 2 / 1636 XV Schermerhorn
06 83 319 576
info@grotekerkschermerhorn.nl