In het weekend van 11, 12 en 13 oktober vieren we de ingebruikname van ons gerenoveerde orgel met een bijzonder programma. Topstuk van dit weekend is de uitvoering van een korte compositie, die Ad Wammes speciaal voor ons orgel schreef.

Ad Wammes (1953) is al jaren componist. Hij schreef onder andere muziek voor Sesamstraat en Schooltelevisie. Zijn internationale doorbraak kwam met zijn orgelcomposities. Vooral ‘Miroir’ is wereldwijd bekend geworden. In zijn orgelcomposities combineert Ad Wammes op een intrigerende manier klassieke muziek en pop tot een eigentijds klankbeeld, dat boeiend en toegankelijk is. De luisteraar hoort als het ware ‘het orgel anders’.

Nieuwsgierig naar zijn werk? Klik hier voor een kennismaking met zijn werk:

Kijk bij de agenda voor het volledige programma van het orgelfeestweekend.

Onze gerestaureerde orgel heeft de krant gehaald! Lees hier het complete interview met organist Bart Klijnsmit.