Marit Heijnemans en Jorrit Janszen trouwden op 21 juni 2018 in de Grote Kerk Schermerhorn:

 

“Gelovig zijn we niet, maar we wilden wel graag trouwen in een sfeervol kerkje. We bekeken er vele in de omgeving, maar ze waren óf te kerkelijk, óf te duur, óf er was te weinig ruimte voor onze eigen plannen. Tot we via Google Maps deze kerk vonden. We waren nog nooit in Schermerhorn geweest, maar deze kerk bleek de perfecte locatie voor de mooiste dag van ons leven. Al vanaf de kennismaking voelde het goed. De ruimte alleen is al zo mooi: dat licht door de gebrandschilderde ramen! Omdat het een evenementenlocatie is, heeft het de sfeer van een kerk maar dan zonder geloofsuitingen. Zo staan er op de glas-in-loodramen geen Bijbelse voorstellingen, maar de stadswapens van Hoorn, Edam en Monnickendam.


Trouwarrangement op maat

Het bleek ook zeer betaalbaar en het contact was meteen persoonlijk. En alles wat we graag wilden was mogelijk: van de ceremonie tot de compleet verzorgde catering voor high tea en diner. Men dacht mee en alles kon naar onze smaak worden aangepast. Zo wilden we alle gasten de hele dag erbij hebben. Dat kon hier prima. Na de ceremonie was er een high tea waar we toastten met thee in champagneglazen – omdat Marit zo’n theeleut is. Toen wij foto’s gingen maken, kregen de gasten een boottocht aangeboden. Daarna dineerden we in de kerk en was er een feest met dj en dansvloer. Fijn dat we met Angelique van Etten van Lands Welvaren, het café aan de overkant, de hele catering konden regelen. En dat Renate Müller, Marits tante die patissier is bij Koek art, gewoon al het zoet kon aanleveren.

Het was zo’n bijzondere dag, echt een schitterende beleving. Het mooiste was dat onze dochters van 5 en 2 onze bruidsmeisjes waren. Toen bij de planning als trouwdatum toevallig 21 juni voorgesteld werd, werden we even stil. Dat is namelijk de geboorte- en sterfdatum van onze middelste dochter. Zo waren ze er allemaal bij.”

 

Fotograaf: Kelly Klockenbrink
Bedrijfsnaam: Moments by Kelly

 

 

 

 

 

 

“De droomlocatie voor ons sprookjeshuwelijk”

Daisy van Aalten en Jorma Krenning trouwden op 30 augustus 2018 in de Grote Kerk van Schermerhorn.

 

“Trouwen wilden we al heel lang, maar hoe vonden we de perfecte locatie? We houden allebei van historische panden en we zijn gelovig, dus keken we naar kerken. Via Google kwamen we bij de Grote Kerk van Schermerhorn terecht. Op de website lazen we dat je hier ook kan trouwen. Direct na ons mailtje mochten we komen kijken. Wat waren we overweldigd door dat prachtige gebouw: het plafond, de gebrandschilderde ramen, die vloer! We wisten meteen, dit is het.

 

We zijn gewoon verliefd geworden op de kerk. En op het dorp Schermerhorn. De inwoners zijn zo trots op hun kerk, en terecht. En dan ook nog de mooie molens rond het dorp, de bruggetjes, de groene weilanden. Dat bleek de sleutel voor ons thema, het werd een Hollands huwelijk. Bijzonder leuk ook voor onze internationale gasten: we hebben veel buitenlandse vrienden omdat we naar een internationale kerk gaan. Van uitnodigingen in Delfts Blauw tot en met de appeltaarten als bruidstaart: we konden het precies zo regelen als wij het wilden. Miriam Mol, de geweldige eventmanager van de kerk, dacht met ons mee. Zij kende ook de beste leveranciers hier, wij komen immers uit Lelystad.

 

Alles was mogelijk: brandende kaarsen in de kroonluchter, de rode loper uitgerold… Ik had gehoopt dat mijn huwelijk zo zou zijn. Een prinsessenhuwelijk, een droomplaatje, en het werd werkelijkheid door die schitterde ambiance. Mooi en oud, met dat prachtige licht door de gebrandschilderde ramen. De kerk is heel goed bewaard gebleven, de ziel zit er nog in. En de verlichting op het plafond zorgt ook ‘s avonds voor een hele mooie sfeer. Want niet alleen de ceremonie hielden we in de kerk, ook het diner en het feest konden hier plaatsvinden, compleet met catering en al.

 

Jonny and the Jazzuits speelden tijdens onze bruiloft, dat is de swingjazz gospelband die we zo goed vinden. Ik zing al mijn hele leven en daarom waren we des te blijer met zulke goede muzikanten. De akoestiek was perfect voor ze. Ik stond buiten de kerk te wachten met mijn vader, iedereen zat al binnen. Daar klonk opeens de saxofoon, en dat was zo mooi. ‘Oh, hoe moet het dan wel niet in de kerk klinken!’ zei ik tegen mijn vader. En daar was het inderdaad nog indrukwekkender.

 

Dit voelde echt als onze dag, een droom die waargebeurd is. We hebben samen afgesproken om vanaf nu elk jaar op onze trouwdag terug te gaan naar het dorp en de kerk om deze fantastische dag opnieuw te beleven.

 

Foto’s: Laif Fotografie

 

 

 

 

“We wilden we onze relatie bezegelen midden in het dorp”

Anouska Henneman (27) en Tony Keefel (26) gaven elkaar het ja-woord in de Grote Kerk Schermerhorn.

 

 

Anouska: “Op zoek naar een woning, reden we een aantal jaar geleden door Schermerhorn. We reden bijna tegen de indrukwekkende Grote Kerk aan. Hier in dit dorpje vonden we een eigen huis, na het flatje in Purmerend waar we opgroeiden. Daar kenden we amper onze buren, hier werden we vrijwilligers bij De Grote Kerk en leerden zo vele van onze dorpsgenoten kennen. Ons huwelijk wilden we juist hier vieren, in die mooie kerk die zoveel geschiedenis in zich draagt. Zoals we alles binnen het dorp hebben geregeld: van de catering tot mijn haar en make-up. Zo speelde vrijwel iedereen een rol in ons huwelijk. En we konden het precies zo regelen als wij wilden: Miriam Mol van De Grote Kerk dacht mee en was heel oplossingsgericht.

 

Met mijn vader liep ik van huis naar de kerk. Familie, vrienden en dorpsgenoten zaten langs het gangpad. Zo bijzonder om aan het einde je lieve schat te zien staan! Mijn operazanglerares zong voor ons als verrassing. En als verrassing zong ik voor Tony. Caro Mio Bene: ‘Lieve schat van me’. Na het ja-woord sprak de ambtenaar van de burgerlijke stand. Van tevoren had hij ons gevraagd waarom we met elkaar wilden trouwen, daar hoorde ik in Tony’s woorden hoe goed we bij elkaar passen.

 

Ook de bruidstaart van mijn nichtje was een verrassing, in precies de kleur blauw van Tony’s pak. Met taart, hapjes en drankjes van Café Welvaren van de overkant volgde een receptie zoals wij hem wensten. Sfeervol, losjes en heel ontspannen. Geen strak gedoe, iedereen kon lekker zichzelf zijn. We hebben tot een uur of zes met elkaar geborreld. Tussendoor kwam de buurman met zijn hele oude Volvo ons halen om foto’s te maken bij de molens. Als afsluiting zijn we gaan eten met de naaste familie en getuigen. Zo bijzonder om onze relatie zo te bezegelen. Heel speciaal en toch vertrouwd met alle mensen waar we om geven, midden in het dorp waar we wonen.”

 

 

 

 

 

Terug