Marit Heijnemans en Jorrit Janszen trouwden op 21 juni 2018 in de Grote Kerk Schermerhorn:

“Gelovig zijn we niet, maar we wilden wel graag trouwen in een sfeervol kerkje. We bekeken er vele in de omgeving, maar ze waren óf te kerkelijk, óf te duur, óf er was te weinig ruimte voor onze eigen plannen. Tot we via Google Maps deze kerk vonden. We waren nog nooit in Schermerhorn geweest, maar deze kerk bleek de perfecte locatie voor de mooiste dag van ons leven. Al vanaf de kennismaking voelde het goed. De ruimte alleen is al zo mooi: dat licht door de gebrandschilderde ramen! Omdat het een evenementenlocatie is, heeft het de sfeer van een kerk maar dan zonder geloofsuitingen. Zo staan er op de glas-in-loodramen geen Bijbelse voorstellingen, maar de stadswapens van Hoorn, Edam en Monnickendam.


Trouwarrangement op maat

Het bleek ook zeer betaalbaar en het contact was meteen persoonlijk. En alles wat we graag wilden was mogelijk: van de ceremonie tot de compleet verzorgde catering voor high tea en diner. Men dacht mee en alles kon naar onze smaak worden aangepast. Zo wilden we alle gasten de hele dag erbij hebben. Dat kon hier prima. Na de ceremonie was er een high tea waar we toastten met thee in champagneglazen – omdat Marit zo’n theeleut is. Toen wij foto’s gingen maken, kregen de gasten een boottocht aangeboden. Daarna dineerden we in de kerk en was er een feest met dj en dansvloer. Fijn dat we met Angelique van Etten van Lands Welvaren, het café aan de overkant, de hele catering konden regelen. En dat Renate Müller, Marits tante die patissier is bij Koek art, gewoon al het zoet kon aanleveren.

Het was zo’n bijzondere dag, echt een schitterende beleving. Het mooiste was dat onze dochters van 5 en 2 onze bruidsmeisjes waren. Toen bij de planning als trouwdatum toevallig 21 juni voorgesteld werd, werden we even stil. Dat is namelijk de geboorte- en sterfdatum van onze middelste dochter. Zo waren ze er allemaal bij.”

 

Fotograaf: Kelly Klockenbrink
Bedrijfsnaam: Moments by Kelly

 

 

 

Terug