Wat hebben we hard gewerkt en wat was het leuk: dank aan allen die van de twee openingsweekenden zo’n succes maakte! Het leek wel alsof heel Schermerhorn feestte, taarten bakte of hielp met inrichten en versieren. Na het afgelopen weekend vol activiteiten is de Grote Kerk Schermerhorn ingewijd en klaar voor de toekomst. Lees hier meer over het tweede openingsweekend. En over de nieuwe expositie van Linda Anneveld die zeker ook verhalen los gaat maken…

De rode loper van de bruiloft op vrijdag moest eerst nog worden opgeruimd. Ger Borsjes regelde het en zette de stoelen klaar; Ton van Engen zorgde voor de techniek waarna het feest op zaterdagavond kon beginnen. De Benonies maken opzwepende Italiaanse filmmuziek. De muzikanten en geweldige zangeres kregen iedereen op de dansvloer. De opkomst had hoger kunnen zijn, maar dat maakte in het plezier niets uit. Wat een sfeer en wat een uitstekende catering weer door Ans en Piet. Alsof we thuis waren en toch ook een beetje in het buitenland.

Heel Schermerhorn Bakte
Op zondag stond de kerk vol met taart. Het verrukkelijke resultaat van de wedstrijd ‘Heel Schermerhorn Bakt’. Mariska, Elles en Nicolette hadden de kerk omgetoverd met slingers, kleedjes en goudgerande kopjes voor de High Tea. Er stonden twee tafels vol taart. De jeugdinzendingen schitterden door kleur: kunstwerkjes vol marsepein en kleurrijke toppings. Een jonge deelnemer had zelfs het nieuwe logo van de kerk op de taart verwerkt. De baksels van de volwassenen waren klassieker, maar minstens zo lekker. Gefeliciteerd winnaars Chiel Kentie (jeugd tot 15 jaar) en Wil Mens (volwassencategorie). Toen was het tijd voor thee. Met taart!

Het hart van het dorp
Meer dan 100 mensen genoten van de High Tea: dorpsbewoners en toevallige bezoekers (op zondag zijn we altijd open). Wat een enthousiasme van jong tot oud, ook voor de Oudhollandse Spellen achterin de kerk. De openingsweekenden hebben veel teweeg gebracht. Zoveel mensen hebben de schoonheid van de kerk ontdekt en gezien hoe mooi een huwelijk, feest of zakelijke bijeenkomst hier kan zijn. De inzet van velen (ook van de kinderen) heeft Onze Grote Kerk een duidelijke en warme plek gegeven midden in het hart van Schermerhorn. Een goede start voor een mooie toekomst.

Exposite of theater?
De toekomst start in juni met een expositie. Eigenlijk is ‘Untitled’ van Linda Anneveld een stilstaande voorstelling. De beelden laten je een verhaal binnenlopen. Letterlijk: de poppen lijken ondanks hun levenloosheid een vreemde aanwezigheid te suggereren. Eigenlijk stoor je ze want ze waren met andere dingen bezig. Waarmee? Dat is aan jou. Kom kijken en laat je meevoeren door je fantasie. De expositie ‘Untitled’ wordt op 25 juni afgesloten met verhalen van bezoekers en van Linda Anneveld: zij vertelt en leest verhalen voor die haar zelf inspireerden.

Expositie ‘Untitled’ Grote Kerk Schermerhorn:
Maand juni: zat. van 13.00–17.00 uur, zon. van 11.00-17.00 uur
Verhalen: 25 juni, 16.00 uur. Toegang gratis.