Onze Grote Kerk is weer open en dat zullen we weten ook! Wat hadden we in Schermerhorn een fantastisch eerste openingsweekend… Er bulderden motormonsters door het dorp, we hebben samen gegeten, gedanst en zijn samen op de dronefoto gegaan. Blik samen met ons terug op een zeer geslaagd weekend. En er komt nog meer!

 

 

Motormonsters in het dorp

Wat was dat voor gebulder in de straten? En waar kwam al die stoom vandaan? Veel bewoners van Schermerhorn kwamen nieuwsgierig naar buiten, om te zien hoe een aantal sterke mannen uit het dorp de motormonsters van Compagnie DaaD door de straten droegen. Wat een spektakel! Iedereen liep achter de monsters aan, die stil hielden bij de Grote Kerk. Daar had zich op die manier een flinke groep mensen verzameld en dat was ook precies de bedoeling. Want…

Say ‘cheese’
… Zo kon iedereen op de groepsfoto. Een heel bijzondere foto, omdat hij werd gemaakt vanuit de lucht, met de drone van Job van der Burg. Met z’n allen maakten we een grote kring om de hele kerk heen en dat werd van boven vastgelegd. Ruim 350 jaar geleden zette het dorp Schermerhorn de Grote Kerk neer en nu omarmden we hem opnieuw. Mede doordat de weergoden ons gunstig gezind waren, is het resultaat fantastisch geworden. Een mooie herinnering aan een gedenkwaardige gebeurtenis. Bekijk hier de video van boven!

Stevige soep en kippenpoten
Daarna was het tijd om te eten. Maar liefst zo’n 200 mensen schoven aan de lange houten tafels en banken in de kerk voor een maaltijd à la Jan Steen, die leefde in de periode dat de kerk werd gebouwd. De eters konden zich tegoed doen aan een stevige maaltijdsoep met grof brood, kippenpoten, beenham en ander eten uit die tijd, verzorgd door Café ’s Lands Welvaren. Berengezellig was het, er werd al gevraagd om dit volgend jaar weer te organiseren!

Voetjes van de vloer
Het eten was bij iedereen nét een beetje aan het zakken, toen Trio Raak de avond muzikaal kwam opluisteren. Hun vrolijke muziek werkte heel aanstekelijk. Dus hup, tafels aan de kant en swingen maar! Wat was het leuk om te zien hoe jong en oud gezellig met elkaar stond te dansen. Het bleef nog lang onrustig in de kerk, de laatste mensen gingen pas om 00.30 uur naar huis. De avond was omgevlógen! Dat belooft veel voor het optreden van de Benonies volgend weekend….