“Alsof we plotseling in Italië waren beland!”

Astrid Prins bezocht een jaar of vier geleden de Italiaanse avond in de Grote Kerk van Schermerhorn met de Benonies. Op zaterdagavond 27 mei staat deze band met hun opzwepende Italiaanse filmmuziek opnieuw in de kerk. Een avond om niet te missen, vindt Astrid.

“We wisten niet goed wat ons te wachten stond. In de Grote Kerk stonden lange tafels opgesteld met stoelen eromheen. De mensen van de band de Benonies zeiden: “Het is vrijdagmiddag en we zitten buiten in Italië, op de markt. Eet, drink, dans en geniet!” En zij speelden de sterren van de hemel. We waren meteen in Italiaanse sferen, met hun opzwepende muziek met gitaar, contrabas, accordeon en fluit. Met een hele goede zangeres wisselden ze dansmuziek af met melancholische liedjes. We hebben gelachen, gedanst, met de ogen dicht meegedeind: echt een heerlijke avond! Fijn dat ze er weer zijn, ik kijk ernaar uit. Vrouwen, doe gerust je mooiste jurk aan en steek je haar op. Deze band laat je voelen alsof je in Rome bent.”