“Als kunstenaar en theatermaker werk ik graag op locaties die inspireren tot nieuwe verhalen. In mijn werk speelt geschiedenis een belangrijke rol en dat speelt ook bij de Grote Kerk in Schermerhorn. Dit historische gebouw waar zoveel verhalen huizen, stimuleert om nieuwe verhalen te maken, het laat nieuwe verhalen binnenkomen. Dat is wat er zo interessant is aan deze plek: hij leeft. Daarom is hij zo geschikt als ruimte voor het creëren van nieuwe kunst.

Omdat ik vaak buiten werk, denk en werk ik groot. Ik hou van deze hoge ruimte, benut hem graag. Maar ook in mijn kleinere exposities speel ik hierop in. Deze ruimte geeft namelijk cadeautjes waar ik als kunstenaar veel mee kan.

Het is een aanrader om in de grote kerk te werken. Naast dat de kerk zelf schitterend is, roept de omgeving ook veel op. Een prachtige plaats waar vroeger de schepen langs voeren. En los van de mooie locatie met geschiedenis, krijg je er ook nog eens dat hele actieve dorp bij: zo bijzonder! Hier gelooft men in samenbrengen, men ontfermt zich over de kerk en de bezoekers. Als ik een bedrijf was, dan wist ik het wel: ik zou hier mijn bijeenkomsten houden!”

Terug