“We waren op zoek naar een locatie voor ons feest: we wonen in Schermerhorn en mijn man en ik werden allebei 50. Dat wilden we groots vieren. We hadden al gekeken bij andere locaties maar vonden niet wat we zochten. ‘Waar kun je nu terecht met meer dan 100 mensen?’ zei ik tegen mijn buurvouw. Zij opperde de Grote Kerk. Als dorpsbewoner loop je weleens binnen, maar ik was nog nooit op het idee gekomen om daar een feest te geven.

Het was 2 januari 2016 en dat bleek de laatste mogelijkheid voor de renovatie. Wat er toen al allemaal mogelijk was! Alles is er: een vaste en een mobiele bar, glazen en wat je maar nodig hebt. En alles kon geregeld worden, afhankelijk van je budget en wensen. Wij hebben gekozen voor een combinatie, we maakten zelf hapjes en drankjes en het café aan de overkant ook.

Het mooie aan de grote hoge ruimte is, dat heel ruim voelt, maar dat je het naar eigen inzicht kan indelen. Wij hebben verschillende hoeken gemaakt. Een rustige bar om bij te praten. Er was een fotohoek met foto’s van onze jeugd tot nu, een grote knutseltafel voor de kinderen, een hanghoek voor pubers en een dansvloer met statafels eromheen. Door de goede akoestiek klonk onze zelf meegebrachte muziek geweldig. Met de lichtjes en slingers was het zo sfeervol!

Het was een prachtig feest. Er waren veel mensen uit het dorp die net zo verrast waren als wij dat je zulke leuke feesten kan geven hier. Dat kan tot 300 man maar ook met minder is het een prima locatie. Zo’n druk feest kan benauwd zijn maar hier kun je alle kanten op. En nu alles nog mooier en beter is gemaakt door de renovatie, weet ik waar ik moet zijn voor een volgend groot feest.”

Terug