“Tot een paar jaar geleden was ik secretaris van de Schermer Molens Stichting. Zij zijn de eigenaar van alle molens in de Schermer, waaronder de museummolen. De stichting was ontstaan na het samengaan van twee andere stichtingen. Er kwam een nieuwe naam, een nieuw logo… Om dat allemaal te laten zien, organiseerden we een startbijeenkomst. Maar waar doe je zoiets? Er zijn in de buurt weinig locaties waar je zo’n 250 tot 300 mensen kunt ontvangen – want over die aantallen heb je het dan. Bovendien zou er een aantal belangrijke genodigden komen, zoals het college van B&W van Alkmaar, dus de locatie moest een goede uitstraling hebben.

De keuze viel op de Grote Kerk van Schermerhorn. We hadden een relatief eenvoudig programma bedacht. Twee sprekers hielden een presentatie via Powerpoint. Zij werden afgewisseld door het mannenkoor Whale City Sound. Maar gezien het niveau van de bijeenkomst wilden we het wel professioneel aanpakken qua licht en geluid. Dat moest gewoon goed zijn. Daarom schakelden we daarvoor een speciaal bedrijf in, dat alles heeft ingericht, uitgelicht en getest.

We hadden extra stoelen gehuurd zodat iedereen kon zitten. De catering was via de kerk geregeld in samenwerking met ’s Lands Welvaren, het café tegenover de Kerk. De koffie en thee werden verzorgd door de vrijwilligers van de kerk, de borrel na afloop door het café dat daarvoor extra mensen had ingehuurd.

Het resultaat was geweldig. De catering liep op rolletjes. En de combinatie van dat mooie licht, de zang van het koor en natuurlijk de prachtige ambiance van de kerk maakte dat het voor iedereen een bijzondere ervaring was, waar nog lang over werd nagepraat.”

Terug