“Dit jaar zijn Cees en ik precies 25 jaar bij elkaar. Cees had me jaren geleden al eens ten huwelijk gevraagd, maar toen kwam het gewoon niet uit. Vorig jaar hadden we bedacht dat ons aanstaande jubileum een mooi moment zou zijn om alsnog te trouwen. Stiekem reageerde ik op een Valentijnsoproep van Radio Noord-Holland en vroeg Cees in de studio of hij met me wilde trouwen. Voor de radio, met een camera op ons gericht. ‘Nou, dat moet dan maar’, was zijn droge antwoord. Die reactie heeft zelfs De Wereld Draait Door en SBS6 gehaald!

Om in de Grote Kerk te trouwen was voor ons een logische keuze. We wonen vlakbij en het is gewoon een supermooie, intieme kerk met heel veel sfeer. Met Henkje Koning hebben we doorgesproken wat wij wilden en wat er mogelijk is. ’s Ochtends gaan vrienden de kerk van binnen versieren en als wij ‘s middags aankomen, ligt de rode loper uit en gaan de klokken luiden. Dat vind ik zó gaaf! Mijn zwager mag zelfs het orgel bespelen en daar verheug ik me erg op. Het heeft een prachtig geluid, dat geeft een heel mooie sfeer. Er is dus best veel mogelijk en het kost allemaal de wereld niet, dat is fijn.

De borrel na afloop en de taart regelen we zelf, dat kan gewoon. Daarna eten we met z’n allen. Dat wordt verzorgd door ’s Lands Welvaren, het café tegenover de kerk. Met Henkje hebben we afgesproken dat tijdens het eten de kaarsen in de kroonluchters branden, dat lijkt me prachtig. En om 20.00 uur gaan we dan waarschijnlijk laveloos naar huis, terugkijkend op een geweldig mooie dag in de Grote Kerk!”

Terug