Cultureel programma

Met regelmaat organiseren wij zelf culturele activiteiten in onze kerk. Die kunnen variëren van een uitvoering van het exposities en workshops tot concerten, filmavonden, lezingen en theatervoorstellingen. Bij al deze evenementen bent u van harte welkom!

25 oktober, 1, 8 en 15 november 2017

Helen-Botman-CD-Presentatie-Huis-verloren-20-10-2016-1358-small

Moving Voice, Een serie van vier workshops door Helen Botman (van La Luna)

woensdagavond 25 okt, 1, 8 en 15 november, van 20.00 – 22.00 uur.

Ontdek je stem. Vergroot je mogelijkheden.

‘Ieder mens heeft een uniek, eigen geluid. Een geluid waarmee je jezelf en anderen kunt raken. Bewegen. Je stem is een bijzonder instrument: kwetsbaar en krachtig tegelijk. Ik wil je laten ervaren hoe het is om je stem te laten klinken, en zo de muziek en de verhalen die binnen in je leven tot expressie te brengen’ (Helen Botman).

Vocale verkenningstocht. Dit is een serie van vier workshops waarbij je je stem en je muzikale mogelijkheden ontdekt. Je kunt je stem beter leren kennen. Tot verdieping of verzoening komen met je stem. En het maakt niet uit of je getraind bent of niet. Ieder werkt op haar/zijn eigen niveau.

Kosten voor 4 avonden € 120,- pp. Aanmelden: Koningh@xs4all.nl

19 november 2017

Koor Halleluja uit Schermerhorn anno 2016-2

Gezamenlijk concert Halleluja en Purmerends Mannenkoor

Zondag 19 november, 15.00 uur

Kaarten: € 5,00

Halleluja zingt onder andere muziek uit de bekende Zweedse film ‘As it is in Heaven’.

Het Purmerends mannenkoor zingt 4 stemmig, en beide koren zingen samen het prachtige ‘Cantique de Jean Racine’ van Gabriel Fauré.

26 november 2017

Helen Botman

Concert I Sing, door Helen Botman.

Zondag 26 november, 15.00 uur.
Kaartjes: € 15,-

Zangeres Helen Botman (o.a. La Luna) gaat – samen met haar droomtrio muzikanten – in het programma ‘I Sing’ een muzikaal avontuur aan, op zoek naar de ultieme expressie. De vertelkracht van de folk, de lichtvoetigheid van de pop en het experiment van de jazz wisselen elkaar speels af, en daartussendoor deelt Helen haar herinneringen, ervaringen en inspiraties. Muzikanten: Ton Nieuwenhuizen (bas), Rob Stoop (piano) en Arthur Lijten (drums).

21 december 2017

eik-linde-waalsekerk-2009 kopie

Kaarslichtconcert door barokensemble Eik en Linde 

Donderdag 21 december, 20.00 uur
Kaarten € 15,00

Eik en Linde is een barokensemble dat bestaat uit circa twintig professionele musici die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor de barokmuziek en hun streven deze uit te voeren op een manier die zoveel mogelijk recht doet aan de bronnen. Samen met Merel van Schie (alt) worden aria’s en andere muziek uit o.a. het Weihnachtsoratorium van Bach en de Messiah van Händel ten gehore gebracht.

Zij spelen op authentieke instrumenten of kopieën daarvan.

De kerk is extra sfeervol ingericht met brandende kaarsen in de antieke kaarsenkronen. In de pauze wordt o.a. gluhwein geserveerd.

Nadere informatie en kaartverkoop via info@grotekerkschermerhorn.nl